Protest against Bush

Vanochtend wist ik meteen waarom. Alberta is natuurlijk het Texas van het noorden! Waar anders zou George Bush zijn eerste schnabbel doen dan in de provincie van een land wat het meest op thuis lijkt? Calgary is conservatief van huis uit. Koeien en olie bepalen van oudsher voor het grootste deel waar het politiek en economisch hier om draait. Bush kwam in het Telus Convention Centre een lunchpraatje houden voor een gezelschap van 2000 genodigden uit de lokale olie- en zakenwereld, die hier minimaal $400.- voor neerlegden. Natuurlijk ging het over olie, en hoe gelukkig de VS mag zijn om Canada als een van haar grote toeleveranciers te hebben. Daarnaast brak hij een lans voor zijn stokpaardje homeland security: “Als je vijand naar je land belt, waarom zou je dan niet mogen weten wat ze te zeggen hebben?” Enfin, lees het hele verslag maar in de Calgary Herald.

Reden in elk geval om tussen twee afspraken door op de fiets te springen en even naar Stephens Avenue te rijden om wat sfeerbeelden te schieten. Lang te voren waren er al protesten aangekondigd en dat wilde ik even van dicht bij meemaken. Voor het Telus Convention Centre stond een groep luidkeels te protesteren tegen ‘oorlogsmisdadiger’ Bush. Trommels en gefluit waren ongetwijfeld bedoeld om Bush’s lunchshow te verstoren. Het protest kreeg een beetje het aangezicht van een fancy fair, toen er onder luid gejuich schoenen naar een reuzegroot portret van Bush werden gegooid. Niet ver daarvoor stond ook een heus schoenenkanon opgesteld waarmee op het portret schoenen werden afgevuurd. Niet vreemd dat daar ook alle journalisten met camera’s en fototoestellen omheen zwermden. Mooi plaatje. Uw eigen correspondent uit Canada stond met z’n handycam semiprofessioneel mee te filmen:

Interessanter vond ik het nieuwsbericht dat vandaag in de Globe and Mail stond over de Canadese soldaat Simon Engler die als een ware Willy Wortel een manier heeft gevonden om de schade van boobytraps en andere verborgen explosieven te voorkomen. Even simpel als geniaal knutselde hij twee camera’s op een afstandsbestuurbaar autootje dat hij in z’n rugzak kan meedragen. Dit had hij me al laten zien op z’n digitale cameraatje, toen we hem bij ons thuis zijn afscheid vierden wegens z’n vertrek naar Afghanistan. Negen maanden lang zal Simon de goede zaak dienen in Kandahar. Geweldig dat zijn creativiteit en vindingrijkheid hem helpen en ik hoop dat hij ongeschonden het strijdtoneel mag verlaten.

Is het wellicht een idee dat Bush in Kandahar zijn volgende lunchpraatje gaat houden, en uitleggen over het hoe en waarom van zijn beleid?

Categories: Blogroll

Erik

Erik van der Liet shares his passion for communication and improvisation on this blog. He works as a communication professional since 1996. Improvisation came into his life in 2001, and never left him. Professional bio: http://www.linkedin.com/in/communicatie

1 Comment

kj · March 18, 2009 at 7:48 am

leuk geschreven – doorsturen naar krant in NL – GPD ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.