Fun with guns

Dit weekend heb ik weer een hoop geleerd, want voor het eerst geacteerd voor een filmcamera. Ik werk de laatste tijd veel samen met Frank Totino. Frank is een oud Loose Mooser die veel in zijn leven heeft ondernomen. Nadat hij zijn drama studie aan de University of Calgary had afgerond – waar Keith Johnstone leerde kennen – heeft hij in de jaren ’90 in LA gewerkt als acteur. Zo trad hij onder meer in Look Who’s Talking To op en heeft in verschillende westerns de bad guy gespeeld. Daarnaast acteerde hij in verschillende tv series. Op dit moment werkt Frank als onafhankelijk consultant en regisseur in Calgary en reist hij regelmatig naar Europa om workshops te geven.

Frank kwam met het idee om een aantal korte films te maken en in te zenden voor het 8mm film festival in Calgary en vroeg of ik als acteur een aantal rolletjes op me wilde nemen. Ja graag. Een andere oudgediende Mooser had een aantal tot de verbeelding sprekende scripts geschreven, waaronder het scripts ‘Rough Trade’ waarin twee opgeschoten jongeren het aan de stok krijgen met een excentrieke restaurant eigenaar. De set waar de film geschoten werd is het bedrijfsrestaurant van Canada Disc, de grootste CD / DVD producent van Canada. Geweldige locatie, helemaal in de stijl van de jaren ’50.

Het verhaal van de film gaat met name over powerplay en statustransacties tussen de drie spelers. Een super leerzame ervaring die ik met veel plezier en genoegen in m’n zak steek! Vanavond hebben we alles geschoten en het monteren van de film kan beginnen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat.

Voor deze korte film hadden we een pistool nodig, wat ik bij een lokale dump-store min of meer onder de toonbank heb gekocht. Een onklaar gemaakt luchtdruk pistool wat angstwekkend echt lijkt, en het dus goed doet op film. Aangezien Frank veel ervaring heeft opgedaan met allerhande schiettuig op de filmset, kon hij ons een hoop vertellen over het hoe, wat en waarom van het gebruik van wapens als acteur. Kijk en luister mee op onderstaand filmpje.

Categories: Improvisatie

Erik

Erik van der Liet shares his passion for communication and improvisation on this blog. He works as a communication professional since 1996. Improvisation came into his life in 2001, and never left him. Professional bio: http://www.linkedin.com/in/communicatie

1 Comment

Burhan · January 7, 2009 at 5:45 pm

Ik hield van 50′ s diner! Wij hadden een ontploffing, en het wouldn’ t is zonder u gebeurd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.