keith Johnstone“If you’ve studied with me you’ll know what to expect. If not, then my book ‘Impro’ will give you some idea. Basically, I try to stop people trying to be original and talented and spontaneous – because they’re all those things already!I try to shape my courses to the needs of the group.”– Keith JohnstoneUpdate 3-12-2007: De Workshop zit vol. Stuur even een mailtje als je op de reservelijst wilt komen.Ieders leven heeft een verhaal. The Life Game van Keith Johnstone laat dat zien. In The Life Game wordt een gast uitgenodigd om op het podium aan de hand van vragen van een interviewer over zijn of haar leven te vertellen. Acteurs improviseren onder leiding van een regisseur scenes uit het leven van de gast op basis van de informatie die zij uit het interview krijgen. Het is geen Zomergasten, De Lama’s of Villa Felderhof. Het is The Life Game: boeiend, verbazingwekkend, theatraal en vooral ook leuk! Sinds lange tijd komt de nestor van het moderne improvisatietheater, Keith Johnstone naar Nederland om in het weekend van vrijdag 15 t/m zondag 17 februari 2007 een workshop te geven in Rotterdam. Bekende improvisatieformats van Keith Johnstone zijn Theatersport, Micetro Impro en Gorilla Theatre. The Life Game is een format dat hij jarenlang heeft ontwikkeld voordat hij het op het podium bracht. In deze workshop maakt Nederland voor het eerst kennis met dit format. De workshop is bedoeld voor gevorderde improvisatie-acteurs en professionals (trainers, coaches, (drama-)docenten).Initiatiefnemer van de workshop is Erik van der Liet, gepassioneerd improvisatiespeler die in Canada en Duitsland meerdere malen bij Keith Johnstone workshops en trainingen heeft gevolgd.WorkshopData en tijden:- Vrijdag 15 februari: 19.00 – 21.30 uur- Zaterdag 16 februari: 10.00- 13.00 [lunch] 14.00 – 16.00 uur- Zondag 17 februari: 10.00- 13.00 [lunch] 14.00 – 16.00 uurPlaats:Rotterdam (workshoplocatie volgt na inschrijving)InschrijvenDe workshop is VOL. Mocht je je willen aanmelden voor de reservelijst, stuur dan even een mail met je contactgegevens naar communicatie [at] gmail. com.Keith Johnstone

Keith Johnstone (1933) is emeritus hoogleraar aan de University of Calgary, en founding artistic director van het Loose Moose Theatre. Hij werkte tien jaar (1956 – 1966) aan het Royal Court Theatre in afwisselende functies; hij was de chief play-reader, verantwoordelijk voor opleidingen, regisseerde de Royal Court Theatre Studio, schreef en regisseerde stukken en werd uiteindelijk Associate Director van het theater. Hij richtte The Theatre Machine improvisatiegroep in Engeland op, die vervolgens door veel landen tourde. Keith doceerde aan de Royal Academy of Dramatic Art en had aan verschillende grote Europese theaterscholen en universiteiten gedoceerd of workshops gegeven tot hij Engeland verliet om zich te vestigen in Calgary, Canada waar hij tot op de dag van vandaag woont. Naast zijn werk als schrijver van veel theatervoorstellingen die zijn gespeeld in Noord-Amerika en Europa, heeft hij bij verschillende internationale theaters geregisseerd. Keith is de auteur van het boek Impro, een van de belangrijkste boeken over improvisatie dat is vertaald in tientallen talen. Daarnaast heeft hij het boek Impro For Storytellers geschreven, een naslagwerk en gids voor het lesgeven van improvisatie en Theatersport.Impro for StorytellersKeith is de bedenker van de improvisatieformats Theatersport, Micetro Impro, Gorilla Theatre en The Life Game. Deze formats worden wereldwijd door improvisatieliefhebbers gebruikt en bekeken.

English

It’s been a while since Keith Johnstone visited Holland, but now he comes to Holland to give a weekend workshop for advanced improvisation actors.Dates: Friday feb 15th until sunday 17th 2008.

Schedule:

Friday from 19.00 – 21.30

Saturday from 10.00- 13.00 [lunch] 14.00 – 16.00

Sunday from 10.00- 13.00 [lunch] 14.00 – 16.00

Costs:€ 295,- for individuals. € 495,- for companies.

Application: please send me an e-mail at communicatie [at] gmail. com for more information.

Categories: Improvisatie

Erik

Erik van der Liet shares his passion for communication and improvisation on this blog. He works as a communication professional since 1996. Improvisation came into his life in 2001, and never left him. Professional bio: http://www.linkedin.com/in/communicatie