Steve JarandWat?: Maskers workshopWanneer?: 25 – 27 januari 2008Wie?: Steve Jarand (LooseMoose Theatre, Calgary, Canada)Waar?: RotterdamInschrijven?: Vóór 30 november bij vdliet[at]xs4all .nl“Theatre should have risk, and the most wonderful risk of all is when an actor is surprising himself and living in the present moment, like a child on the playground.”Steve JarandMaskers in actieMeerdere malen heb ik mogen werken met maskers bij de Loose Moose Theatre Company in Calgary, Canada. Hierbij heb ik veel les gekregen van Steve Jarand. Betoverd door de magie van werken met maskers, heb ik Steve begin 2007 naar Nederland gehaald om hem een weekend workshop te laten geven. Met enthousiaste spelers uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten (Finland, Parijs, België, Engeland) hebben we een geweldig en energiek masker-weekend gehad!Steve Jarand is autoriteit op het gebied van mask work bij het Loose Moose Theatre. Hij is sinds 1987 verbonden aan Loose Moose en geschoold door en werkt nog steeds samen met Keith Johnstone. En goed nieuws: hij komt opnieuw naar Nederland! Ik heb Steve uitgenodigd om wederom een workshop weekend te verzorgen en wel van vrijdag 25 januari t/m zondag 27 januari 2008 in Rotterdam. De workshop start op vrijdag om 19.00 uur en eindigt zondag om 16.00 uur.In 2005 deed ik mijn eerste ervaring met maskers op en was erg onder de indruk. Met maskers ervaar je een kant van improvisatie die echt geweldig is om te ontdekken en te onderzoeken. Ik heb nogal wat mensen die de eerste keer met een masker speelden verbaasd, beduusd, verwonderd en verrast daar weer onder vandaan zien komen! Prachtige en pure karakters ontstaan – vaak tot verbazing van de speler zelf – uit het niets. Gaaf en grensverleggend om te doen, mooi om te zien en ook een uitstekende manier om op een andere wijze personages neer te zetten. Als je je improvisatievermogen een nieuwe impuls wilt geven is het werken met maskers een echte aanrader. Wellicht heb je erover gelezen in het boek “Impro” van Keith Johnstone.Het workshop schema:Vrijdag 25/01/2008 : 19.00 – 21..30Zaterdag 26/01/2008 : 10.00 – 18.00Zondag 27/01/2008 : 10.00 – 16.00De locatie is Rotterdam. Adres volgt na inschrijving.Kosten: 125 EUR per persoon.Minimum aantal personen dat nodig is om de workshop te laten doorgaan: 10Maximum aantal personen dat kan meedoen aan de workshop: 15Inschrijvingen kunnen gebeuren door een mailtje met je gegevens te sturen aan vdliet[at]xs4all . nl. Je krijgt dan een bevestiging en de gegevens voor de betaling. De inschrijving is definitief als de betaling is voldaan.De inschrijving sluit op 15 december en is op first come, first serve basis, meldt je dus snel aan!Meer info over Steve: http://www.stevejarand.com

Categories: Improvisatie

Erik

Erik van der Liet shares his passion for communication and improvisation on this blog. He works as a communication professional since 1996. Improvisation came into his life in 2001, and never left him. Professional bio: http://www.linkedin.com/in/communicatie